Magasin: Kina puttet spionverktøy i datakomponenter sendt verden over

Kinesiske militære har installert spionverktøy i datamaskinkomponenter som ble sendt verden over, skriver Bloomberg Businessweek.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske komponentprodusenten Supermicro står i sentrum for magasinets avsløring. Selskapet har en kinesisk underleverandør som skal ha latt kinesiske militære agenter plante spionverktøy på varer levert til Supermicro.

– Tenk på Supermicro som maskinvarens Microsoft. Å angripe denne maskinvaren er som å angripe Windows, det er som å angripe hele verden, sier en av Bloombergs anonyme kilder, som skal være en tidligere amerikansk etterretningstjenestemann. Bloomberg har snakket med 17 ikke navngitte kilder, hvorav seks er eller har vært ansatt i amerikansk etterretning.

Supermicro og to av selskapets kunder, Apple og Amazon, benekter påstandene i artikkelen.

Supermicro har millioner av kunder verden over, også i Norge. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sier til VG at de har kjent til problemstillingen i flere måneder.

– Vi kjenner til dette, men kan verken avkrefte eller bekrefte at dette stemmer. Vi registrerer at dette benektes av selskapene, sier kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy i NSM.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden