Kina avfeier Pences anklager om innblanding som «latterlige»

Den amerikanske visepresidenten Mike Pences anklager om kinesisk innblanding i amerikansk politikk, er latterlige, sier Kinas utenriksdepartement. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Den amerikanske visepresidenten Mike Pences anklager om kinesisk innblanding i amerikansk politikk, er latterlige, sier Kinas utenriksdepartement. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den amerikanske visepresidenten Mike Pences anklager om kinesisk innblanding i amerikansk politikk, er «latterlige», ifølge Kinas utenriksdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ber USA rette opp sitt feiltrinn og slutte å grunnløst anklage og sverte Kina. Anklagene rammer Kinas interesser og relasjonene mellom Kina og USA, sier talskvinne Hua Chunying i utenriksdepartementet.

Torsdag anklaget Pence Kina for å forsøke å manipulere amerikansk politikk, noe han mener er langt mer alvorlig enn Russlands angivelige forsøk på å gjøre det samme.

President Donald Trumps beslutning om å innføre høye tollsatser på en rekke kinesiske varer, i et forsøk på å få ned USAs enorme handelsunderskudd med landet, har fått kinesiske myndigheter til å svare med samme mynt. Det har ført til et iskaldt forhold mellom Washington og Beijing.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden