Flaggløst redningsskip tilbake i hjemhavna i Marseille

Organisasjonen SOS Mediterranees redningsskip Aquarius var torsdag tilbake i hjemhavna i Marseille.
Organisasjonen SOS Mediterranees redningsskip Aquarius var torsdag tilbake i hjemhavna i Marseille. Foto: Claude Paris / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det private redningsskipet Aquarius er tilbake i hjemhavna i Marseille i Frankrike etter å ha vært ute på Middelhavet for å redde migranter fra drukningsdøden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SOS Mediterranee, som er operatør for Aquarius, opplyser at skipet vil ligge til kai i Marseille i påvente av ny registrering før det legger ut til sjøs igjen «så snart som mulig».

Gruppa oppfordrer europeiske regjeringer til å finne et nytt flagg til Aquarius for å sikre skipets framtid etter at det ble fratatt registreringen sin av myndighetene i Panama.

Etter å ha vært fanget i uvær til sjøs i fem dager, ble 58 migranter som ble reddet av Aquarius satt i land på Malta i løpet av helgen. Før de ble satt i land ble migrantene overført til et maltesisk skip for å hindre myndighetstrøbbel for flaggløse Aquarius.

Etter planen skal de 58 migrantene overføres videre til Frankrike, Spania, Portugal og Tyskland, som har sagt seg villige til å ta dem imot.