Flaggløst redningsskip tilbake i hjemhavna i Marseille

Organisasjonen SOS Mediterranees redningsskip Aquarius var torsdag tilbake i hjemhavna i Marseille.
Organisasjonen SOS Mediterranees redningsskip Aquarius var torsdag tilbake i hjemhavna i Marseille. Foto: Claude Paris / AP

Det private redningsskipet Aquarius er tilbake i hjemhavna i Marseille i Frankrike etter å ha vært ute på Middelhavet for å redde migranter fra drukningsdøden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOS Mediterranee, som er operatør for Aquarius, opplyser at skipet vil ligge til kai i Marseille i påvente av ny registrering før det legger ut til sjøs igjen «så snart som mulig».

Gruppa oppfordrer europeiske regjeringer til å finne et nytt flagg til Aquarius for å sikre skipets framtid etter at det ble fratatt registreringen sin av myndighetene i Panama.

Etter å ha vært fanget i uvær til sjøs i fem dager, ble 58 migranter som ble reddet av Aquarius satt i land på Malta i løpet av helgen. Før de ble satt i land ble migrantene overført til et maltesisk skip for å hindre myndighetstrøbbel for flaggløse Aquarius.

Etter planen skal de 58 migrantene overføres videre til Frankrike, Spania, Portugal og Tyskland, som har sagt seg villige til å ta dem imot.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden