Putin: Skripal var en forræder

<p></p><p>Russlands president Vladimir Putin fikk under en energikonferanse i Moskva onsdag spørsmål om Skripal-saken. Foto: AP / NTB scanpix</p>
Russlands president Vladimir Putin fikk under en energikonferanse i Moskva onsdag spørsmål om Skripal-saken. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal som ble forgiftet med nervegift i Storbritannia, var en forræder og «drittsekk», sier president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at Putin direkte har fordømt Skripal.

Den tidligere russiske etterretningsagenten lå på sykehus i England i flere uker sammen med sin datter etter at de to ble utsatt for nervegift i sentrum av Salisbury i mars.

Storbritannia mener Russland sto bak nervegiftangrepet. Russland har avvist å ha hatt noe med det å gjøre.

På spørsmål om Moskva har hatt en finger med i spillet, sa Putin onsdag at Skripal «bare er en drittsekk» som forrådte sitt land. Han avviste deretter at Russlands hadde noe med forgiftingen å gjøre.

Den tidligere agenten var ikke av interesse for Kreml siden han ble stilt for retten i Russland og utvekslet som del av en avtale i 2010, sa Putin.

– Han ble pågrepet, han ble straffet, han tilbrakte fem år i fengsel, vi lot ham gå, han forlot landet og fortsatte sitt samarbeid med å tjene fremmede lands etterretningstjenester, sa Putin.

Les også: En av de Skripal-mistenktes «ekte identitet» skal være avslørt

Skripal-mistenkte knyttet til russisk etterretning

Skripal-mistenkte: – Vi var i Salisbury som turister

USA, Tyskland, Frankrike og Canada mener Russland ga grønt lys for spion-forgifting

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden