Mistenkelige Pentagon-pakker inneholdt ikke ricin

En mistenkelig pakke adressert USAs forsvarsminister Jim Mattis ankom Pentagon tidligere denne uka. Analyser av innholdet viser at den inneholdt en ricinbeslektet substans. Foto: AP / NTB scanpix.
En mistenkelig pakke adressert USAs forsvarsminister Jim Mattis ankom Pentagon tidligere denne uka. Analyser av innholdet viser at den inneholdt en ricinbeslektet substans. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

De mistenkelige pakkene som ble sendt til Pentagon inneholdt frø som den dødelige giften ricin kan framstilles fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en rutinemessig kontroll mandag ble det oppdaget mistenkelige forsendelser til USAs forsvarsminister Jim Mattis og øverstkommanderende for marinen, admiral John Richardson.

Pakkene ble fanget opp før de nådde de to, og ingen av dem ble eksponert for innholdet. Etter en innledende analyse opplyser Pentagon hva som var i pakkene.

– Det ser ut til å ha vært en substans som giften ricin blir framstilt fra, sier Pentagon-talskvinne Dana White til AFP.

– Men det var ikke ricin i seg selv, legger hun til, og sier saken fortsatt er under etterforskning.

Tidligere onsdag opplyste sikkerhetstjenesten Secret Service at de undersøker en konvolutt som var adressert til USAs president Donald Trump mandag. Også denne mistenkte Pentagon kunne inneholde ricin.

– Denne bakken ble ikke tatt imot ved Det hvite hus og var aldri inne i bygningen, opplyser Secret Service.

Ricin er et svært giftig protein som utvinnes fra frøene til den tropiske planten kristpalme. Giften er billig og enkel å produsere og dødelig både ved inntak og innånding.

Ricin er 6.000 ganger mer giftig enn cyanid, og det fins ingen effektiv behandling eller vaksine.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden