Faren til Madeleine McCann om marerittnatten:

– Jeg klarte ikke få bort de mørkeste tankene mine

Madeleine McCann før hun forsvant i Portugal i 2007.
Madeleine McCann før hun forsvant i Portugal i 2007. Foto: Uncredited / Ap

Madeleine McCann forsvant sporløst under en ferietur i Portugal i 2007. Nå forteller faren om øyeblikket han forsto av datteren var borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For over elleve år siden forsvant den britiske jenta Madeleine McCann fra familiens ferieleilighet på Algarve-kysten.

Madeleine var bare tre år gammel da hun forsvant mens foreldrene spiste middag med et annet par noen få hundre meter bortenfor.

Til BBC forteller Gerry McCann, faren til Madeleine, hvordan han begynte å lete i leiligheten etter å ha fått beskjed om at datteren hadde forsvunnet.

– Vi utvidet søket veldig raskt før vi slo alarm, sier han.

De mørke tankene

Umiddelbart fryktet han at datteren var blitt bortført og at den lille jenta ikke hadde forlatt leiligheten på egenhånd.

Gerry McCan, her sammen med kona Kate, om natten datteren Madeleine forsvant i 2007. Foto: Sang Tan / AP
Gerry McCan, her sammen med kona Kate, om natten datteren Madeleine forsvant i 2007. Foto: Sang Tan / AP

– Jeg klarte ikke få bort de mørkeste tankene i hodet mitt, om at noen hadde tatt og misbrukt henne. Det ble verre for hvert sekund vi ikke fant henne, sier faren.

Han ringte hjem til familiemedlemmer og fortalte hva som hadde skjedd.

– Jeg husker at jeg lå på gulvet og ringte noen familiemedlemmer. Det eneste jeg sa var: «Be for henne», sier faren til BBC.

Bruddstykker fra kvelden datteren forsvant er borte, men han husker at det føltes som en evighet før politiet kom og startet søket etter treåringen.

Les også: Maddie-saken: – Vi har betydningsfulle spor

Kan ikke gi svar

I fjor uttalte visepolitimester i Scotland Yard, Mark Rowley, til ABC Nyheter at de ikke kunne gi et svar på hva som skjedde med den lille jenta.

– Vi har ikke bevis for at Madeleine er i live eller ikke. Dette er fortsatt en savnet-sak, men vi er realistiske om hva vi kanskje har med å gjøre - særlig ettersom måneder har blitt til år, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap
FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap

Etterforskningen av forsvinningssaken går under kodenavnet «Operation Grange» og har så langt kostet 11,6 millioner britiske pund, som tilsvarer 124 millioner kroner.

Nylig ble det kjent at britisk politi har søkt myndighetene om mer penger for å fortsette etterforskningen.

Takket for støtten

Forsvinningen er blant de mest omtalte kriminalsakene i Storbritannia i nyere tid.

I forbindelse med tiårsdagen for forsvinningen, takket foreldrene til Madeleine for støtten de hadde fått gjennom årene.

– Det har vært mange utfordringer og nedturer underveis. Men varmen, oppmuntringen og positiviteten vi har opplevd fra det «stille flertallet» har utvilsomt gitt oss troen på menneskeheten, sa familien i en uttalelse.

(VIDEO: To ganger trodde de Maddie var funnet)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden