Saudiarabisk regimekritiker har forsvunnet i Tyrkia

Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi fotografert under World Economic Forum in Davos i 2011.
Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi fotografert under World Economic Forum in Davos i 2011. Foto: Virginia Mayo / AP

En saudiarabisk journalist og regimekritiker har forsvunnet etter at han tirsdag besøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jamal Khashoggi skriver blant annet for Washington Post, og har bodd i USA siden i fjor fordi han har vært redd for å bli pågrepet i hjemlandet. Han er kjent for å ha vært kritisk til Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Tirsdag dro han til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å hente noen dokumenter, ifølge den tyrkiske journalisten Turan Kislacki, som er en venn av Khashoggi.

Hans forlovede skal ha ventet utenfor konsulatet i flere timer, men uten at han dukket opp igjen.

På Khashoggis personlige nettside kommer det opp en melding der det står: «Jamal Khashoggi er blitt pågrepet ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul».

– Det er urettferdig og fryktelig hvis han er blitt pågrepet for sitt arbeid som journalist og kommentator, sier Eli Lopez, internasjonal opinionsredaktør i Washington Post.

En rekke journalister og støttespillere dro onsdag til konsulatet for å få svar på hva som har skjedd.

TV-kanalen Al Jazeera melder at tyrkisk politi har begynt å lete etter ham, men tyrkiske myndigheter har ennå ikke kommentert saken.

Aktuelt: Over 200 pågrepet i Tyrkia for ulovlige pengeoverføringer til USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden