Etterforsker mulig giftbrev sendt til Trump

Konvolutten som ble sendt til president Donald Trump, er en av flere med mistenkelig innhold som har dukket opp nylig. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Konvolutten som ble sendt til president Donald Trump, er en av flere med mistenkelig innhold som har dukket opp nylig. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amerikanske myndigheter har satt i gang etterforskning av en konvolutt sendt til president Donald Trump som de mistenker inneholdt den dødelige giften ricin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetstjenesten Secret Service bekrefter at Donald Trump mandag mottok en konvolutt med det de oppfattet som mistenkelig innhold. Pentagon mistenker at konvolutten inneholdt den dødelige giften ricin, får CNN opplyst av kilder.

Ingen skal ha blitt eksponert for innholdet i konvolutten.

Konvolutten til presidenten ble sendt samme uke som USAs forsvarsminister Jim Mattis og øverstkommanderende for den amerikanske marinen, admiral John Richardson, mottok konvolutter som Pentagon mistenker inneholdt ricin.

Ricin er et svært giftig protein som finnes i den tropiske planten kristpalme. Giften er billig og enkel å produsere og dødelig både ved inntak og innånding.

Ricin er 6.000 ganger mer giftig enn cyanid, og det fins ingen effektiv behandling eller vaksine.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden