Ytre høyre-kandidat går fram på meningsmåling i Brasil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils ultrakonservative presidentkandidat Jair Bolsonaro øker forspranget til venstrekandidaten Fernando Haddad på meningsmålingene før søndagens valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolsonaro ble 30. september skrevet ut av sykehus etter å ha blitt knivstukket under et valgkamparrangement tidligere samme måned. Selv om sykehusoppholdet hindret ham i å drive valgkamp, ser hendelsen ut til å ha økt oppslutningen hans.

På en meningsmåling publisert av selskapet IBOPE mandag fikk Bolsonaro 31 prosents oppslutning, mot Haddads 21 prosent. På en annen måling fra Datafolha fredag fikk Bolsonaro 28 prosent og Haddad 22 prosent. De to ligger milevis foran de andre presidentkandidatene i Brasil før søndagens valg.

Bolsonaro, en 63 år gammel tidligere offiser, er blitt kalt rasist, kvinnehater og homofob av sine motstandere. Han har særlig hisset opp kvinner ved å rettferdiggjøre det store lønnsgapet mellom kvinner og menn i Brasil og har argumentert mot å ansette kvinner om det er sannsynlig at de kan bli gravide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av brasilianere demonstrerte rundt om i hele landet lørdag for å demonstrere mot Bolsonaros ultrakonservative politikk

Tilhengerne av 63-åringen er begeistret for hans skarpe ordbruk mot økende kriminalitet og hans løfte om å beskytte tradisjonelle familieverdier, som motstand mot abort og likekjønnet ekteskap. Børsen i São Paulo steg tirsdag etter nyheten om at Bolsonaro gikk fram på meningsmålingene, skriver AFP.

– Finansmarkedene begynner i økende grad å se på Bolsonaro som sin kandidat. Mye av dette er knyttet til hans mulige framtidige finansminister Paulo Guedes, sier analytiker Wellington Ramos ved konsulentfirmaet Austin Rating.