Undersøkelse: Verden har mer tillit til Putin enn til Trump

I Pew-undersøkelsen topper Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) tillitsrangeringen blant de spurte, mens USAs president Donald Trump (t.v.) havner på bunnen av listen. Her er de to statslederne under G20-møtet i Hamburg, Tyskland i fjor.
I Pew-undersøkelsen topper Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) tillitsrangeringen blant de spurte, mens USAs president Donald Trump (t.v.) havner på bunnen av listen. Her er de to statslederne under G20-møtet i Hamburg, Tyskland i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin har mer tillit enn USAs president Donald Trump rundt om i verden, ifølge en fersk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er utført av det amerikanske Pew Research Center og er basert på intervjuer med over 26.000 mennesker i 25 land. Intervjuene ble utført mellom mai og august i år.

Norge er ikke med, men det er derimot blant andre Sverige, Storbritannia, Frankrike, Mexico, Israel og Russland.

I Sverige har tilliten til Trump steget siden 2017. 10 prosent av de spurte svarte at de hadde tillit til den amerikanske presidenten. I år har dette steget til 17 prosent. Dette er likevel i sterk kontrast til 2016, hvor hele 93 prosent av det svenske folket uttrykte sin tiltro til daværende president Barack Obama.

Aktuelt: Barack Obama advarer mot å ta demokratiet for gitt

Verden foretrekker Merkel

I gjennomsnitt blant de 25 landene svarte 52 prosent av de spurte at de hadde tillit til den tyske statsministeren Angela Merkel, sammenlignet med 27 prosent til Trump, mens Putin har 30 prosent.

Merkel kom best ut i Nederland, hvor hele 85 prosent uttrykte positivitet til hennes lederskap, mens i Hellas var det kun 15 prosent som har tillit til den tyske statslederen.

Folks tillit til Trump er også lavere enn tilliten til den kinesiske presidenten Xi Jinping og Frankrikes president Emmanuel Macron.

Aktuelt: Tyske medier stiller spørsmål ved Merkels framtid

Lavest i Mexcio

Ikke overraskende scorer Trump lavest i USAs naboland Mexico, hvor kun 6 prosent uttrykte tillit, mens Israel ble unntaket på et ellers labert resultat for den amerikanske presidenten.

Etter et år preget av blant annet Trumps beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem har tilliten til Trump steget blant det israelske folket fra 56 prosent fjor til 69 prosent i år.

Til tross for en nedgang i det amerikanske imaget etter at Trump inntok Det hvite hus, er folks syn på USA som land fremdeles positivt, med et gjennomsnitt på om lag 50 prosent blant de spurte landene. 43 prosent oppga i gjennomsnitt et negativt syn på USA.

Aktuelt: Dyster drapsrekord i Mexico

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden