Theresa May varsler nye regler for arbeidsinnvandring

Video: Theresa May møtte pressen tirsdag formiddag.

EU-borgere vil bli behandlet på samme måte som andre personer når Storbritannia etablerer et nytt innvandringssystem, sier statsminister Theresa May.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye systemet ble presentert av statsminister Theresa May og innenriksminister Sajid Javid mandag kveld. Forslaget går ut på at høyt kvalifiserte arbeidstakere i framtida skal prioriteres, og at EU-borgere vil bli likestilt med personer fra andre deler av verden i en eventuell søknad om å få arbeidstillatelse.

De nye reglene skal tre i kraft i 2021, når overgangsperioden etter brexit har utløpt.

– Vi kommer til å få et system som baseres på kvalifikasjoner, der arbeidstakere kvalifikasjoner spiller en rolle, ikke hvor de kommer fra. Det kommer til å bli et system som ser over hele verden og vil tiltrekke seg mennesker med kvalifikasjonene vi trenger, sier May.

Endringen skal ifølge May føre til andelen lave kvalifiserte arbeidstakere som kommer til Storbritannia synker.

Den nye planen ble først presentert av Javid i et intervju med avisa Daily Mail. Der kommer det fram at EU-borgere vil måtte søke om arbeidsvisum på samme måte som personer fra andre deler av verden når de nye reglene trer i kraft.

Turister vil derimot fortsatt være velkomne, og det ventes ikke noen større innstramming av reglene for forretningsreisende på kortere reiser.

De tre millioner EU-borgerne som allerede bor i Storbritannia, vil samtidig beholde fulle rettigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden