Meny

Melania Trump til Afrika på sin første alenetur som presidentfrue

Melania Trump på vei til Afrika, på det som er hennes første utenlandsreise som presidentfrue uten ektemannen Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Melania Trump skal de neste dagene besøke fem afrikanske land på sin første utenlandsreise som presidentfrue uten ektemannen Donald Trump.

Trump satte seg mandag på flyet «over dammen» og skal i løpet av fem dager besøke Ghana, Malawi, Kenya og Egypt. Reisen er et «humanitært og diplomatisk» besøk, opplyser Melania Trumps talsperson, Stephanie Grisham.

Målet med turen er å fronte hennes barnekampanje som har mottoet «være best», som tidligere i år fikk kritikk for å ligne for mye på forgjengeren Michelle Obamas kampanje.

I forkant av den tidligere modellens tur uttalte president Trump at de «begge elsker Afrika», og at «Afrika på mange måter er noen av de vakreste delene av verden».

President Trump omtalte imidlertid i januar afrikanske land som «drittland». Afrikanske ledere var nær ved å kreve at presidenten offentlig ba om unnskyldning for sin bemerkning, men ombestemte seg etter Trumps møte med AU-leder og president i Rwanda, Paul Kagame, under Verdens økonomiske forum i Davos.

(©NTB)

Populært