USA: Forhindret kollisjon med kinesisk marinefartøy

Det amerikanske forsvarsdepartementet hevder ett av deres skip måtte manøvrere seg unna et kinesisk marinefartøy i Sør-Kinahavet for å unngå kollisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske forsvarsdepartementet kaller det «uforsiktig og uprofesjonelt» av Kina å seile skipet sitt «ekstremt nær» den amerikanske jageren USS Decatur i Sør-Kinahavet søndag.

Ifølge amerikanerne utførte kineserne «i stor grad aggressive manøvre og ønsket jageren ut av området».

Det kinesiske forsvarsdepartementet sier i en uttalelse at de sendte et fartøy mot amerikanerne for å advare dem og be dem forlate området, skriver South China Morning Post. Kineserne sier det amerikanske skipets seilas var provoserende og sier Kina vil beskytte sin suverenitet.

Marinefartøyene var drøyt 40 meter unna hverandre på det nærmeste, og amerikanerne måtte manøvrere jageren for å unngå kollisjon, opplyser talsmann Nate Christensen i det amerikanske forsvaret.

Hendelsen skjedde utenfor Spratly-øyene, som er en omstridt øygruppe i Sør-Kinahavet. I tillegg til Kina, gjør Taiwan, Vietnam, Malaysia, Filippinene og Brunei krav på hele eller deler av øygruppen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden