Nederland forbyr elektrisk vogn etter dødsulykke

Nederlandske nødetater arbeider på stedet etter at et tog kolliderte med en elektrisk vogn i byen Oss. Fire barn mistet livet i ulykken. Foto: AP / NTB scanpix.
Nederlandske nødetater arbeider på stedet etter at et tog kolliderte med en elektrisk vogn i byen Oss. Fire barn mistet livet i ulykken. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Nederlandske myndigheter har besluttet å forby en populær type elektriske vogner som var involvert i en dødsulykke der fire barn mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna var på tur med barnehagen da Stint-vognen deres ble truffet av et tog ved en planovergang sørøst i byen Oss i Nederland 20. september. Vognas sjåfør og et annet barn ble kritisk skadd.

Rundt 3.000 eksemplarer av den badekarlignende elektriske vognen er i bruk ved skoler og barnehager rundt om i Nederland. Som en forholdsregel må de imidlertid bort fra veiene fra og med torsdag, sier landets infrastrukturminister Cora van Nieuwenhuizen mandag.

– De foreløpige resultatene fra etterforskningen av dødsulykken gir grunn til å tvile på den tekniske konstruksjonen til Stint-vognene. Dette kan føre til at Stint-vognene slutter å fungere eller slutter å bremse, sier hun.

– De nevnte funnene kan bety fare for vognenes sjåfører, barna som sitter i dem, eller andre brukere av veien, sier hun videre.

Departementet hennes legger til at beslutningen er «vidtrekkende og får mange praktiske konsekvenser for barnehager i Nederland». Mange av dem er avhengige av Stint-vognene for å komme seg rundt omkring.

Edwin Renzen, grunnleggeren av selskapet Renzen som lager Stint-vognene, sier forbudet kommer for tidlig.

– Dette er basert på en arbeidshypotese, noe som ikke bør være grunn til å forby alle Stint-vogner på offentlige veier i Nederland, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden