FN: Nærmere 200.000 mennesker trenger akutt nødhjelp i Indonesia

Indonesisk Røde Kors bærer liket av et tsunami-offer på en strand i Palu på øya Sulawesi. Foto: Tatan Syuflana / AP / NTB scanpix
Indonesisk Røde Kors bærer liket av et tsunami-offer på en strand i Palu på øya Sulawesi. Foto: Tatan Syuflana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

191.000 mennesker har akutt behov for humanitær bistand etter jordskjelvet og tsunamien på den indonesiske øya Sulawesi, estimerer FNs nødhjelpskontor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av dem er om lag 46.000 barn og 14.000 eldre, ifølge FNs nødhjelpskontors (OCHA) overslag som ble offentliggjort mandag.

Mange av dem befinner seg i distriktene utenfor de urbane byområdene hvor redningsarbeidets hovedfokus har ligget så langt.

Ifølge indonesiske myndigheter er 844 personer funnet døde etter naturkatastrofen som rammet øya fredag, men ifølge en hjelpeorganisasjon er det så langt funnet over 1.200 lik.

Informasjonen om det økende dødstallet kommer fra frivillige i organisasjonen Aksi Cepat Tanggap i den hardt rammede byen Palu på Sulawesi. Redningsmannskaper leter fortsatt i ruinene etter de mange bygningene som raste sammen fredag.