Seks terrormistenkte pågrepet i Tyskland

Fra en høyreekstrem demonstrasjon i Chemnitz i slutten av august. Foto: Jens Meyer
Fra en høyreekstrem demonstrasjon i Chemnitz i slutten av august. Foto: Jens Meyer Foto: Jens Meyer / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks tyskere fra Sachsen er pågrepet, mistenkt for å ha dannet en høyreekstrem terrorgruppe som ville angripe utlendinger og meningsmotstandere i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere adresser er ransaket i delstaten Sachsen i forbindelse med etterforskningen, opplyser den føderale påtalemyndigheten i Karlsruhe mandag formiddag.

Mennene ønsket å «utføre voldelige og væpnede angrep mot utlendinger og politiske fiender» som et ledd i en plan om å velte Tysklands demokratiske system, heter det fra påtalemyndigheten.

Gruppen har utspring i byen Chemnitz, som har vært rystet av en rekke voldelige protester og angrep mot personer som antas å være utlendinger. Protestene brøt ut etter at en syrisk asylsøker ble pågrepet for drap på en tysk mann i byen.

«Revolusjon Chemnitz»

De seks tyske statsborgerne som ble pågrepet mandag, mistenkes for å ha dannet en høyreekstrem terrororganisasjon ved navn Revolusjon Chemnitz. De er i alderen 20 til 30 år.

Over 100 personer fra delstatspolitiet i Sachsen deltok i politiaksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks mennene antas å ha samarbeidet med en sjuende mann, som ble pågrepet 14. september. Han identifiseres som 31 år gamle Christian K. og skal være gruppas leder. Samtlige sju oppgis å tilhøre det såkalte hooligan-, skinhead- og nynazistmiljøet i Chemnitz. De beskriver seg selv som ledende personer i det høyreekstreme miljøet i Sachsen.

Én av de seks ble pågrepet under en forretningsreise i delstaten Bayern, mens de øvrige ble pågrepet på ulike steder i Sachsen, ifølge nyhetsbyrået DPAs kilder.

Aktuelt: Tyskland skal arrangere fotball-EM i 2024

3. oktober

Fem av mennene anklages for voldelige overfall mot flere utlendinger i sentrum av Chemnitz 14. september. Påtalemyndigheten mener disse angrepene var en «prøve» før et annet planlagt angrep på Tysklands nasjonale gjenforeningsdag 3. oktober.

Sachsens innenriksminister Roland Wöller beskriver politiaksjonen som et hardt slag mot høyreekstremister.

– Med disse pågripelsene sender vi et klart signal om at vi kan identifisere og ødelegge slike terrorstrukturer på høyresiden allerede på et tidlig stadium, sier Wöller.

Aktuelt: Tyskland og Italia enige om retur av migranter