Migranter reddet etter at video gikk viralt

En gruppe migranter fra Nigeria på vei til Europa ble i juli arrestert i Libya. Om lag en måned senere ble de løslatt etter at en video gikk viralt på sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Renata Brito / AP / NTB scanpix
En gruppe migranter fra Nigeria på vei til Europa ble i juli arrestert i Libya. Om lag en måned senere ble de løslatt etter at en video gikk viralt på sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Renata Brito / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En video på sosiale medier bidro til at en gruppe nigerianske migranter ble reddet fra en fengselscelle i Libya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe nigerianere viste de dårlige leveforholdene på videoen da de satt i arresten i Zewiya i Libya. Migrantene var på vei til Europa, men ble arrestert av libyske myndigheter.

– De nektet å deportere oss. Vi lider, og vi kommer til å dø. De holder oss her for penger, sier en mann i videoen. (se videoen i videovinduet under)


Videoen ble laget og distribuert i juli, og i slutten av august ble migrantene satt fri etter fire måneder ved hjelp av Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). De ble sendt tilbake til hjemlandet.

Rundt 2.700 nigerianske migranter har reist tilbake til hjemlandet gjennom IOMs program for frivillig retur så langt i år. Siden 2017 har 10.000 nigerianere returnert frivillig.

Aktuelt: – Libya-bombingen var et svik

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden