Titusenvis demonstrerte mot Brasils presidentkandidat

Titusener av mennesker samlet seg i São Paulos gater for å demonstrere mot presidentkandidat Jair Bolsonaro. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix
Titusener av mennesker samlet seg i São Paulos gater for å demonstrere mot presidentkandidat Jair Bolsonaro. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av brasilianere demonstrert lørdag i protest mot ytre høyre-politiker Jan Bolsonaro, som er en av favorittene før Brasils presidentvalg neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen begynte samme dag som Bolsonaro ble skrevet ut av sykehuset etter at han i starten av september ble knivstukket på et valgkamparrangement.

Lørdag strømmet folk til gatene i Brasils største by São Paulo hvor demonstrantene danset, sang og ropte «ikke ham», slagordet kampanjen mot presidentkandidaten har brukt.

– Vi taler til de som ikke har bestemt seg ennå. De kan stemme på hvem som helst andre, men ikke ham, sier Selia Figueiredo, som frykter for sine rettigheter som homofil om Bolsonaro vinner.

Den 63 år gamle tidligere offiseren har fått kritikk for det som omtales som rasistiske, kvinnefiendtlige og homofobiske uttalelser.

Ifølge de siste meningsmålingene leder Bolsonaro med 28 prosent, mens venstrekandidaten Fernando Haddad, som overtok etter Lula da Silva, ligger på annen plass med 22 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er disse to som ventes å gå videre til annen omgang, og der viser målingene at Haddad ville vinne med 45 prosent mot Bolsonaros 39 prosent.

Lula, som var den store favoritten med stor ledelse på målingene, soner en dom i fengsel for korrupsjon og fikk ikke lov å stille av valgdomstolen.

Det ble også holdt mindre demonstrasjoner i andre deler av landet, i tillegg til noen markeringer for å vise støtte til Bolsonaro.