Tesla-aksjen falt nesten 14 prosent

Tesla-aksjen falt nesten 14 prosent etter at USAs finanstilsyn torsdag tok ut søksmål om bedrageri mot direktør Elon Musk. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix
Tesla-aksjen falt nesten 14 prosent etter at USAs finanstilsyn torsdag tok ut søksmål om bedrageri mot direktør Elon Musk. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla-aksjen falt 13,9 prosent fredag, dagen etter at finanstilsynet i USA åpnet en bedragerisak mot direktør Elon Musk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på aksjene er nå 264,77 dollar, ifølge E24.

Bakgrunnen for bedragerianklagene er at Musk i en Twitter-melding 7. august i år skrev at han vurderer å gjøre Tesla privat til en pris på 420 dollar per aksje. Han hevdet også å ha sikret finansiering.

Tesla-aksjen steg med nesten 11 prosent samme dag etter at meldingen ble lagt ut, men et par uker senere sa Musk at han hadde droppet planene om å ta Tesla av børs.

Torsdag leverte USAs finanstilsyn (SEC) inn et søksmål mot Musk hvor de skriver at Tesla-sjefen ikke hadde diskutert eller gjort noen avtale om kjøp av Tesla. De mener derfor at han førte investorer bak lyset med sine kommentarer.

– Ledere for børsnoterte selskaper har tillitsposisjoner i markedet og har et viktig ansvar overfor aksjonærene, sa Steven Peikin i finanstilsynet og tilføyde at kjendisstatus ikke gjør at man kan ta lett på ansvaret.

Musk beskrev søksmålet som trist og urettferdig.

– Jeg har alltid handlet med de beste intensjoner når det kommer til ærlighet, åpenhet og investorer. Integritet er den viktigste verdien i mitt liv og fakta vil vise at jeg aldri har inngått kompromiss på noen måter, sa han torsdag.