Madonna støtter kampanje mot Brasils presidentkandidat

Madonna knyttet seg til en kampanje mot Brasils presidentkandidat og la ut et bilde på Instagram med slagordet #ikkehan. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Madonna knyttet seg til en kampanje mot Brasils presidentkandidat og la ut et bilde på Instagram med slagordet #ikkehan. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske popstjernen Madonna viser sin støtte til brasilianske kvinner som kjemper mot presidentkandidat Jair Bolsonaro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag la popstjernen ut en bilde av seg selv i Instagram-historien sin, hvor munnen hennes var dekket med en teip med påskriften «frihet». Hun brukte emneknaggen #EleNao, på norsk #ikkehan, som har blitt slagordet i brasilianske kvinners kampanje mot Bolsonaro.

Ytre høyre-politikeren har fått kritikk for det som omtales som rasistiske, kvinnefiendtlige og homofobiske uttalelser. Blant annet har han uttalt at en kollega er «for stygg» til å bli voldtatt, og at kvinner og menn ikke bør ha lik lønn.

Facebook-gruppen kalt «kvinner sammen mot Bolsonaro» har flere hundre tusen medlemmer, og kampanjen mot presidentkandidaten høster støtte fra både lokale og internasjonale kjendiser.

Lørdag planlegges det en stor nasjonal protest mot Bolsonaro før valget 7. oktober, hvor høyrepopulisten er favoritt.