Stor menneskejakt over hele Danmark

Det oppsto lange køer på motorveien etter at Øresundsbroen ble stengt i en periode fredag ettermiddag i forbindelse med en stor politiaksjon.
Det oppsto lange køer på motorveien etter at Øresundsbroen ble stengt i en periode fredag ettermiddag i forbindelse med en stor politiaksjon. Foto: Nils Meilvang / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansk politi mener de har stanset en etterlyst svenskregistrert Volvo, som fredag var årsaken til at bruer ble stengt og tog og ferjer stanset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse fredag kveld opplyste politiet at de har fått tak i det riktige kjøretøyet, men det ble ikke opplyst om det er gjort noen pågripelser.

Hensikten med pressekonferansen var ifølge politiet å berolige befolkningen, og politiet ville ikke svare på pressens spørsmål av hensyn til etterforskningen

Tidligere meldte politiet at tre personer med tilknytning til alvorlig kriminalitet trolig befant seg i bilen. Etterlysningen utløste en stor politiaksjon over hele landet.

– Jeg kan ikke kommentere på de konkrete steder, men jeg kan bekrefte at politiet i hele landet nå er på saken på forskjellige måter, sa kommunikasjonsmedarbeider Riad Tolba ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Lange køer

Midt på dagen ble både Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark og Storebæltsbroen mellom Sjælland og Fyn plutselig stengt. All ferjetrafikk bort fra Sjælland ble også stanset, samt togtrafikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltakene skapte massive køer midt i fredagsrushet, og køene fortsatte selv om bruene ble åpnet igjen like før klokka 16. Da hadde de vært stengt i cirka to timer.

Bilen som ble etterlyst, er en Volvo V90 med registreringsnummeret ZBP 546. Eventuelle vitner ble bedt om å ringe politiets nødnummer, og ikke ta kontakt med personene i bilen.

Stjålet bil

En kilde sier til Aftonbladet at bruene ble stengt som følge av en kidnapping. Avisen skriver også at bilen er registrert på et leiebilfirma i Stockholm, men at den ble stjålet ved lufthavnen i Malmö 24. september.

Kommunikasjonssjef i bilutleiefirmaet Hertz Sverige, Anders Tarnell, bekreftet fredag ettermiddag at en av selskapets biler var etterlyst av dansk politi.

– Det er en politisak, så jeg kan ikke uttale meg ytterligere, sa han til Ritzau.

Det danske forsvaret bekreftet at det deltok i aksjonen, men henviste til politiet for kommentarer.

Tidligere operativ sjef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, sier han er forundret over forløpet.

– Jeg har vært 41 år i dansk politi, og jeg har aldri tidligere opplevd at man har iverksatt slike tiltak, sier han.