Merkel vil sammenkalle til internasjonalt møte om Syria

Tysklands statsminister Angela Merkel varsler et firesidig møte om Syria med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands og Frankrikes presidenter. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel varsler et firesidig møte om Syria med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands og Frankrikes presidenter. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel håper å samle lederne for Tyrkia, Russland og Frankrike til et møte for å drøfte Syria neste måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Berlin fredag sammen med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa hun at de to hadde snakket om situasjonen i Idlib.

– Vi ønsker et firesidig møte fordi situasjonen er så skjør, mellom Tyrkias, Russlands og Frankrikes president og meg. Og dette ønsker vi å gjøre i oktober, sa hun.

Ideen om et slikt møte er tidligere blitt luftet av Tyrkia.

Russland, som er alliert med Syrias president Bashar al-Assad, og Tyrkia ble nylig enig om å opprette en buffersone rundt Idlib som lettet litt på frykten for en brutal offensiv fra regjeringsstyrkene og deres allierte.