Åpen for alle - alltid

Merkel vil sammenkalle til internasjonalt møte om Syria

Tysklands statsminister Angela Merkel varsler et firesidig møte om Syria med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands og Frankrikes presidenter. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel varsler et firesidig møte om Syria med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands og Frankrikes presidenter. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel håper å samle lederne for Tyrkia, Russland og Frankrike til et møte for å drøfte Syria neste måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Berlin fredag sammen med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa hun at de to hadde snakket om situasjonen i Idlib.

– Vi ønsker et firesidig møte fordi situasjonen er så skjør, mellom Tyrkias, Russlands og Frankrikes president og meg. Og dette ønsker vi å gjøre i oktober, sa hun.

Ideen om et slikt møte er tidligere blitt luftet av Tyrkia.

Russland, som er alliert med Syrias president Bashar al-Assad, og Tyrkia ble nylig enig om å opprette en buffersone rundt Idlib som lettet litt på frykten for en brutal offensiv fra regjeringsstyrkene og deres allierte.