Salvini: Tyskland snur det døve øret til om migrant-avtalen

Innenriksminister Matteo Salvini sier at Italia ikke er klar for å signere en migrantavtale med Tyskland. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix
Innenriksminister Matteo Salvini sier at Italia ikke er klar for å signere en migrantavtale med Tyskland. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini sier at landet ikke er klar til å inngå en returavtale med Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg signerer ingenting så lenge Tyskland later som de ikke hører og ikke vurderer våre krav, sier Salvini til den østerrikske avisen Die Presse torsdag.

Avtalen går ut på at migranter som ankommer Italia og reiser til Tyskland via Østerrike, skal sendes tilbake til Italia. Til gjengjeld skal det samme antall migranter som reddes fra Middelhavet, bli sendt direkte fra Italia til Tyskland.

Salvini påpeker at migrantavtalen må inngå i en bredere avtale som inkluderer endringer i reglene om EU-flyktninger, hvor det heter at ankomstland som Italia er ansvarlig for å håndtere krav om asyl.

Italia ønsker også nye regler for skip som tar imot migranter.

13. september opplyste Tysklands innenriksminister Horst Seehofer at landene hadde kommet til enighet om en avtale, og at kun signering gjensto.

Seehofer har forsøkt å få i havn avtalen med Italia som et symbolsk trekk mot innvandring. Seehofer er partileder i det erkekonservative CSU, søsterpartiet til statsminister Angela Merkels CDU.