286.000 hjemløse etter oversvømmelser i Nigeria

Fra flommen i Koton Karfe i Nigeria tidligere i september, da antall døde var passert 100 bekreftede omkomne. Nå er det nesten 200. Foto: AP / NTB scanpix
Fra flommen i Koton Karfe i Nigeria tidligere i september, da antall døde var passert 100 bekreftede omkomne. Nå er det nesten 200. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

199 mennesker er bekreftet omkommet, og 286.000 personer er hjemløse etter flommen i Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser landets katastrofeberedskap Nema torsdag. Samtidig opplyser de at det er ventet mer regn den kommende uken.

Nigeria har erklært nasjonal katastrofe i statene Kogi, Niger, Delta og Anambra som vente av flommen.

Det har gått spesielt hardt utover hovedstaden i Kogi, Lokoja. Byen ligger ved sammenløpet av de to elevene, og er nesten helt oversvømmet som følge av den stigende vannstanden.

– Flommen har ikke bare ødelagt byer og landsbyer langs elevene, den har også ødelagt avlinger og husdyr, sier generalsekretær Abubakar Kendehe i Røde Kors Nigeria.

– Men en av våre største bekymringer i kjølvannet av oversvømmelsen er trusselen om kolera og andre sykdommer, sier han og tilføyer at mangel på rent vann og helsevesen kan ha «dødelige konsekvenser».

Ifølge Kendehe har det i år vært opp mot 28.000 mistenkte tilfeller av kolera i Nigeria. FN meldte forrige uke at det er registrert 3.000 tilfeller og 97 dødsfall som følge av kolera i delstatene Borno og Yobe de siste to ukene.