Corbyn i brexitsamtaler med EUs sjefforhandler

Labours partileder Jeremy Corbyn var torsdag på besøk i Brussel. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Labours partileder Jeremy Corbyn var torsdag på besøk i Brussel. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Labours partileder Jeremy Corbyn var torsdag i et langt møte med EUs brexitsjef Michel Barnier. Men Labour har ikke overtatt forhandlingene, forsikrer han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En interessant og nyttig diskusjon, oppsummerte Corbyn da han og Labours brexittalsmann Keir Starmer kom ut etter møtet ved EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel.

Corbyn måtte flere ganger presisere overfor den frammøtte pressen at han ikke har overtatt forhandlingene.

– Det er åpenbart ikke slik at vi forhandler. Vi sitter ikke i regjering. Vi er i opposisjon, sa Corbyn.

Barnier ble derfor ikke avkrevd noe synspunkt på Labours visjon. Men Labour la fram sine synspunkter, og Barnier ga en oppdatering om status i forhandlingene og om hva som kommer til å skje i ukene framover.

– Både Keir Starmer og jeg har møtt Barnier en rekke ganger. Vi har en ordning, faktisk en formell ordning, der det er slik at jeg alltid forsøker å få møtt ham hvis jeg er i Brussel, og han er her samtidig, forklarte Corbyn.

Labour-lederen var egentlig i Brussel for å innvie en ny plass i sentrum av byen som har fått navn etter Jo Cox, Labour-politikeren som ble drept av en høyreekstremist i 2016.

Besøket kommer like etter Labours partilandsmøte, der brexit var en av de sentrale sakene.