Marokkansk kvinne gravlagt etter å ha blitt drept i migrantbåt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En marokkansk kvinne ble onsdag gravlagt, dagen etter at hun ble drept av marokkanske soldater, som skjøt mot en båt med 25 migranter og to spanske båtførere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marokkanske medier har trykket bilder av kvinnens ID-kort, som viser at hun var 19 år. Det er tidligere blitt meldt at hun var 22 år gammel, og at hun hadde studert juss. Hva som er den riktige alderen er uvisst.

Onsdag ble hun begravet i byen Tetouan nord i Marokko. Kvinnen døde før hun nådde sykehuset, opplyser lederen av en marokkansk menneskerettsgruppe, Mohamed Benaissa.

Den hurtiggående motorbåten hadde 25 passasjerer, alle marokkanere som etter alt å dømme var på vei til Spania.

De to spanske båtførerne er ifølge det spanske utenriksdepartementet pågrepet av marokkanske myndigheter. En av dem skal ha kriminelt rulleblad. Det spanske nyhetsbyrået Europa Press melder at spanjolene tidligere har blitt pågrepet minst 16 ganger for vold mot kvinner og andre kriminelle forhold.

Ifølge det marokkanske innenriksdepartementet drev båten med ulovlig transport av migranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er andre gang på få dager at den marokkanske marinen griper inn for å stanse en båt som antas å frakte migranter over Middelhavet.

Antall mennesker som forsøker å ta seg fra Nord-Afrika til Spania, har økt som følge av at ruten mellom Libya og Italia er blitt stadig vanskeligere å bruke. Det skyldes at den libyske kystvakten tvinger båter tilbake til Libya, og at den italienske regjeringen har stengt havnene sine for private redningsbåter. Risikoen for å drukne på vei til Europa har også økt markant det siste året.