Trump leder møte i Sikkerhetsrådet

President Donald Trump talte tirsdag i FNs hovedforsamling. Onsdag leder han et møte i Sikkerhetsrådet. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
President Donald Trump talte tirsdag i FNs hovedforsamling. Onsdag leder han et møte i Sikkerhetsrådet. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump vil trolig fortsette ordkrigen mot Iran når han onsdag for første gang leder et møte i FNs sikkerhetsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av FN-diplomatene er spente på om Trump vil overholde prosedyrer og regler som normalt styrer Sikkerhetsrådets diskusjoner.

USA varslet først at møtet utelukkende ville ha fokus på Iran. Men dagsordenen er blitt utvidet til å omfatte masseødeleggelsesvåpen og arbeid for å hindre spredning av atomvåpen.

Likevel må iranerne forvente seg knallhard kritikk fra den amerikanske presidenten når han inntar rollen som møteleder.

– Irans ledere plyndrer landets ressurser for å berike seg selv og for å spre kaos i Midtøsten, sa Trump i sin tale i FNs hovedforsamling tirsdag.

Aktuelt: Trump hevder Demokratene står bak overgrepsanklager mot Kavanaugh

Også Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May skal delta på møtet i Sikkerhetsrådet. Iran har ikke bedt om taletid, med landets president Hassan Rouhani vil kort tid etter holde en pressekonferanse.

Barack Obama er den eneste tidligere amerikanske presidenten som selv har ledet møter i Sikkerhetsrådet. Obama ledet ett møte i 2009, og ett i 2014.

Aktuelt: Trump hardt ut mot overnasjonale organ i FN