Argentinas sentralbanksjef går av

Luis Caputo går av som sentralbanksjef i Argentina etter bare tre måneder i jobben. Dette bildet er fra 2016 da han var landets finansminister. Foto: AP / NTB scanpix
Luis Caputo går av som sentralbanksjef i Argentina etter bare tre måneder i jobben. Dette bildet er fra 2016 da han var landets finansminister. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentinas sentralbanksjef Luis Caputo har overraskende gått av etter bare tre måneder i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Caputo tiltrådte så sent som i juni, og avgangen kommer samtidig med at Argentina er i forhandlinger med Det internasjonale pengefondet (IMF) om en støttepakke.

Argentina har opplevd alvorlig tørke, sliter med rekordhøy inflasjon og verdien av landets valuta er halvert mot amerikanske dollar i år.

President Mauricio Macri har bedt IMF framskynde utbetalingen av en støttepakke på drøyt 400 milliarder kroner, som det ble oppnådd enighet om tidligere i år. Uten denne hjelpen vil landet kunne få problemer med å betjene utenlandsgjelden neste år.

Det er ikke kjent hvordan forhandlingene med IMF går, men Argentinas sentralbank understreker i en kunngjøring at det utelukkende er personlige grunner til at Caputo går av.

– Denne avgangen skyldes personlige årsaker, med overbevisning om at en ny avtale med IMF vil gjenreise den økonomiske tilliten, heter det i kunngjøringen fra banken.