Trump hevder Demokratene står bak overgrepsanklager mot Kavanaugh

Video: – Demokratene spiller et spill, og de vet det. Det er et veldig farlig spill for landet vårt.

USAs president Donald Trump avfeier den ene kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for overgrep, som full og forstyrret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig omtaler han beskyldningene mot dommeren som bedrageri stelt i stand av Demokratene.

– Demokratene spiller et spill, og de vet det. Det er et veldig farlig spill for landet vårt, sa Trump til pressen i New York tirsdag.

Han gjentok sin støtte til mannen han har nominert til å fylle den ledige plassen i USAs høyesterett. Med republikansk flertall i Senatet var det ventet at 53 år gamle Kavanaugh ville bli godkjent, men de siste ti dagene har to kvinner stått fram med navn og anklaget ham for seksuelle overgrep på 1980-tallet.

«Hun har ingenting»

Kvinne nummer to, Deborah Ramirez, hevdet overfor The New Yorker at

Kavanaugh presset penisen sin opp i ansiktet hennes på en universitetsfest der alkoholen fløt for over 30 år siden.

Donald Trump skåler i mineralvann under tirsdagens lunsj i FN. Foto: Carlos Barria / Reuters
Donald Trump skåler i mineralvann under tirsdagens lunsj i FN. Foto: Carlos Barria / Reuters

– Den andre kvinnen har ingenting. Hun var full, helt ødelagt, sier Trump.

For en drøy uke siden sto California-professor Christine Blasey Ford og anklaget Kavanaugh for et voldtektsforsøk på en fest rundt 1982. Kavanaugh nekter blankt.

Torsdag skal han og Ford vitne i Senatets justiskomité. Demokratene har krevd at høringen utsettes slik at FBI kan etterforske påstandene fra de to kvinnene.

Romkamerat tror Ramirez

Kavanaugh stilte opp på amerikanske Fox News tirsdag for å forsvare seg. Med kona ved sin side fastholdt han at han aldri har begått noe seksuelt overgrep og hevdet at han alltid har behandlet kvinner med verdighet og respekt.

– Jeg kommer ikke til å la falske anklager drive oss ut av denne prosessen, sa Kavanaugh.

Hans tidligere romkamerat på Yale-universitetet, James Roche, sier på sin side at han tror på Ramirez. Som student drakk Kavanaugh mye alkohol, og han ble aggressiv og stridslysten når han var veldig full, hevder Roche.

– Jeg synes hun er uvanlig ærlig og direkte, og jeg kan ikke forestille meg at hun har diktet opp dette, sier Roche, som selv ikke var vitne til noe overgrep.

Kan bli godkjent fredag

Republikanske medlemmer av justiskomiteen har gjort det klart at de ønsker en avstemning om Kavanaugh raskt etter torsdagens høring. Der har de varslet at det kommer til å stilles spørsmål ved kvinnenes hukommelse og mangelen på øyevitner og andre beviser for at de snakker sant.

– Jeg er sikker på at Kavanaugh kommer til å bli godkjent i nær fremtid, sa Senatets flertallsleder Mitch McConnell tirsdag.

Samtlige republikanere i komiteen er menn, og republikanerne har hyret en kvinnelig advokat som de ønsker skal håndtere utspørringen av Ford. Fords advokater har motsatt seg dette og mener at det er i strid med republikanernes løfte om å unngå å gjøre torsdagens høring til et «sirkus».

I Senatet er en håndfull republikanere fortsatt usikre på om de vil stemme for Kavanaugh. Blant dem er Lisa Murkowski, som tirsdag sa at hun mener FBI bør etterforske anklagene om seksuelle overgrep.

Personvernpolicy