Rouhani: Har ikke bedt om møte med Trump

Irans president Hassan Rouhani (i midten) har ikke noe ønske om å møte USAs president Donald Trump og hevder å ha takket nei til åtte forespørsler om et slikt møte i 2017. Foto: AP / NTB scanpix
Irans president Hassan Rouhani (i midten) har ikke noe ønske om å møte USAs president Donald Trump og hevder å ha takket nei til åtte forespørsler om et slikt møte i 2017. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans president Hassan Rouhani avviser at han har bedt om et møte med Donald Trump, slik den amerikanske presidenten hevdet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Til tross for forespørsler så har jeg ingen planer om å møte Irans president Hassan Rouhani. Kanskje en gang i framtiden. Jeg er sikker på at han er en absolutt vidunderlig mann, skrev Trump på Twitter.

Rouhani, som i likhet med Trump var på plass i FNs hovedforsamling i New York tirsdag, stiller seg uforstående til den amerikanske presidentens uttalelse og sier at verken han eller andre iranske ledere har bedt om noe slikt møte.

Mer fra FN-talen: – Irans ledere sprer kaos og død

– Ikke i år, ikke i fjor. Vi har aldri kommet med noen slik forespørsel om et møte med USAs president, sier Rouhani til CNN.

Ifølge Rouhani kom det i 2017 derimot hele åtte forespørsler fra USA om et slikt toppmøte, men samtlige ble avvist fra iransk side.