Merkel-alliert mistet lederverv i nasjonalforsamlingen

Volker Kauder har i 13 år ledet CDU og CSUs konservative blokk i den tyske nasjonalforsamlingen. Her ankommer han gruppemøtet i Berlin der han ble avsatt tirsdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Volker Kauder har i 13 år ledet CDU og CSUs konservative blokk i den tyske nasjonalforsamlingen. Her ankommer han gruppemøtet i Berlin der han ble avsatt tirsdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En nær alliert av statsminister Angela Merkel er avsatt som leder for den konservative blokken i Tysklands nasjonalforsamling, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volker Kauder har vært gruppeleder for Merkels fraksjon, bestående av CDU og det bayerske søsterpartiet CSU, helt siden hun ble statsminister i 2005.

Tyske DPA beskriver resultatet av tirsdagens avstemning som sjokkerende og et hardt slag for Merkel, som har regnet Kauder som en nær støttespiller.

Kauder erstattes nå som gruppeleder av CDU-toppen Ralph Brinkhaus, som fikk 125 mot 112 stemmer til Kauder i avstemningen i Berlin tirsdag.