FN lo etter Trump-skryt

USA styres av amerikanere og vil aldri underlegge seg overnasjonale organ, sa president Donald Trump, som høstet latter for selvskryt i FNs hovedforsamling.

Se video: President Donald Trumps tale ble møtt med latter under FNs hovedforsamling tirsdag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På mindre enn to år har min administrasjon oppnådd mer enn nesten noen annen administrasjon i vårt lands historie, sa Trump i sin tale til FNs hovedforsamling.

– Så sant, sa han.

Da lo flere i salen, noe som fikk Trump til å stoppe opp i talen.

– Det var ikke den reaksjonen jeg ventet, men det er ok, sa han spøkefullt, hvorpå latteren gjallet i salen.

Mer fra FN-talen: – Irans ledere sprer kaos og død

Skrøt av fredsframstøtet i Nord-Korea

President Donald Trump skrøt også av hva han har oppnådd i fredssamtalene med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, men takket ham også for å ha bidratt med mye.

– Nord-Korea har gjort et nytt og modig framstøt for fred. Jeg møtte Kim Jong-un i Singapore der vi hadde produktive møter. Vi er enige om at det er i begge lands interesser å jobbe for full atomnedrustning på Koreahalvøya, den amerikanske presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har oppnådd resultater ingen kunne ha trodd for kort tid siden, sa han og nevnte våpen som rustes ned, gisler som har blitt løslatt, levninger av amerikanere som falt på koreansk jord, som har blitt returnert tilbake for å bli gravlagt i amerikansk jord.

– Jeg vil takke Kim for hans mot og de skritt han har tatt. Men mye gjenstår, og sanksjonene vil bestå fram til nedrustningen er fullført, understreket Trump.

Videre takket han Sør-Koreas president Moon Jae-in, Japans statsminister Shinzo Abe og Kinas president Xi Jinping for deres bidrag til fredsprosessen på Koreahalvøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For ett år siden rystet Trump hovedforsamlingen da han truet med total ødeleggelse av den nordkoreanske staten og gjorde narr av Kim ved å kalle ham «rakettmannen».

Les også: Dette er Trumps kallenavn på Kim Jong-un |

Hardt ut mot overnasjonale organ

Presidenten poengterte også i FN at USA styres av amerikanere, og vil aldri underlegge seg overnasjonale organ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kommer aldri til å overgi USAs suverenitet til et ikke-valgt, globalt byråkrati som ikke stilles til ansvar av noen, sa Trump da han tirsdag talte i FNs hovedforsamling.

– USA styres av amerikanere, vi avviser ideologien globalisme og vi omfavner doktrinen patriotisme, fortsatte han.

Trump forsvarte USAs beslutning om å vende ryggen til FNs menneskerettsråd og Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som han betegner som trusler mot alle lands suverenitet.

FNs menneskerettsråd betegnet han som et pinlig organ, og ICC har ifølge Trump verken legitimitet eller autoritet.