Tysklands katolske kirke beklager overgrep

En granskningsrapport har avdekket at minst 3.700 mindreårige ble utsatt for seksuelle overgrep av prester og andre ansatte i den katolske kirke i Tyskland i årene 1946 til 2014. Lederen for det tyske katolske bisperådet har kommet med en offisiell unnskyldning.
En granskningsrapport har avdekket at minst 3.700 mindreårige ble utsatt for seksuelle overgrep av prester og andre ansatte i den katolske kirke i Tyskland i årene 1946 til 2014. Lederen for det tyske katolske bisperådet har kommet med en offisiell unnskyldning. Foto: Michael Probst / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den katolske kirken i Tyskland har kommet med en offisiell unnskyldning til ofre for seksuelle overgrep begått av kirkens prester gjennom flere tiår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beklagelsen kom fra lederen for det tyske katolske bisperådet tirsdag.

– Jeg vil i klartekst si at seksuelt misbruk er en forbrytelse. De som er skyldige, må straffes, sier kardinal Reinhard Marx i uttalelsen.

– Jeg ber om unnskyldning for at kirken har sviktet og for all den smerte den har forårsaket, sier han videre.

Den katolske kirke i Tyskland har, i likhet med katolske kirker i mange andre land, vært rammet av overgrepsskandaler begått av prestestanden.

Rapport: Over 3.000 barn utsatt for overgrep fra katolske prester i Tyskland

En granskingsrapport som det tyske katolske bisperådet har bestilt, har avdekket at minst 3.700 mindreårige har blitt utsatt for seksuelle overgrep av katolske prester i Tyskland i årene 1946 til 2014.

Ifølge granskere er imidlertid mørketallene store, det reelle tallet er trolig fire ganger høyere.

Mange av ofrene sier at beklagelsen fra bisperådet ikke er nok og kritiserer kirken for å gjøre altfor lite for å avsløre overgrep og anmelde overgriperne.

Aktuelt: Overgrepsofre dypt skuffet over paven