USA gir ytterligere 185 millioner dollar i nødhjelp til rohingyaene

USAs president Donald Trump snakker med sin egen FN-ambassadør Nikki Haley under FNs hovedforsamling mandag. Foto Evan Vucci / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump snakker med sin egen FN-ambassadør Nikki Haley under FNs hovedforsamling mandag. Foto Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA øker sin bistand til de fordrevne rohingyaene med 185 millioner dollar til totalt 389 millioner. Samtidig ber USA om at flere land tar ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landets FN-ambassadør Nikki Haley kunngjorde den økte innsatsen under FNs hovedforsamling i New York, kort tid etter et lukket møte arrangert av Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt.

Haley sier USA er stolte av å være den største bistandsyteren for den muslimske rohingya-minoriteten med totalt 389 millioner dollar.

Rundt 720.000 rohingyaer ble for ett år siden drevet på flukt fra Myanmar over grensa til Bangladesh. Leger Uten Grenser har anslått at minst 6.700 rohingyaer ble drept i løpet av en måned, og FN-topper har tidligere anklaget Myanmar for å drive etnisk rensing.

I forrige uke uttalte Haley at USAs president Donald Trump vil komme til å snakke om bistand i løpet av FNs hovedforsamling. Hun la til at USA vil komme til å være sjenerøse, men ikke med «dem som prøver å forhindre USA eller sier de hater USA».

Økningen i bistand til rohingyaene ses i sammenheng med at USA har valgt å droppe sin årlige bistand på 200 millioner dollar til FNs organisasjon for palestinske flyktninger.