Erna Solberg hedret for internasjonalt arbeid

Statsministeren Erna Solberg (H) er denne uka i New York der hun deltar på FNs hovedforsamling og en rekke andre arrangementer. Mandag kveld mottok hun en pris for sitt internasjonale arbeid. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Statsministeren Erna Solberg (H) er denne uka i New York der hun deltar på FNs hovedforsamling og en rekke andre arrangementer. Mandag kveld mottok hun en pris for sitt internasjonale arbeid. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) ble mandag tildelt en pris for sitt internasjonale engasjement av den amerikanske tankesmia Atlantic Council.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som statsminister og som tidligere leder for den norske delegasjonen til NATOs parlamentariske forsamling har hun forsvart transatlantiske verdier og sikkerhet, skriver Atlantic Council.

Solbergs arbeid for å fremme FNs bærekraftmål, spesielt skolegang for jenter og barn i konfliktområder, og engasjement mot havforurensning blir nevnt i begrunnelsen.

I sin takketale forsvarte Solberg internasjonalt samarbeid og globalisering og uttrykte bekymring for at det blir satt opp en falsk motsetning mellom det globale og det lokale. Vi er alle del av den globale landsbyen, sa hun.

– Man må forstå at vi ikke kan unngå konsekvensene av klimaendringer, pandemier, konflikter eller lidelse som skjer i andre deler av landsbyen, understreket hun videre.

Global Citizen Award er en anerkjennelse av enkeltmennesker som har bidratt til å styrke det transatlantiske forholdet på en eksepsjonell og særegen måte. Atlantic Council deler i år ut prisen til tre personer. De to andre er Argentinas president Mauricio Macri og den tyrkiske forretningsmannen Hamdi Ulukaya, som blant annet har engasjert seg for å hjelpe flyktninger.