Haddad tar innpå Bolsonaro i Brasil

Det brasilianske arbeiderpartiets nye presidentkandidat gjør det stadig bedre på meningsmålingene fram mot valget 7. oktober. Her poserer han sammen med en av sine tilhengere. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
Det brasilianske arbeiderpartiets nye presidentkandidat gjør det stadig bedre på meningsmålingene fram mot valget 7. oktober. Her poserer han sammen med en av sine tilhengere. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstrekandidat Fernando Haddad er i ferd med å spise opp forspranget til høyresidens Jair Bolsonaro få uker før presidentvalget i Brasil, viser en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haddad ble utpekt som det brasilianske arbeiderpartiets kandidat etter at landets valgdomstol utestengte den fengslede ekspresidenten Luiz Inacio Lula da Silva fra årets valg.

Til å begynne med slet Haddad med å samle partiet, men en ny måling gjort av Ibope-instituttet viser at han ligger an til å få 22 prosent oppslutning. Bolsonaro er stadig favoritt med sine 28 prosent, men forspranget er betydelig mindre enn tidligere.

Den samme målingen viser at Haddad er mer populær enn Bolsonaro dersom det skulle bli nødvendig med en ny valgrunde, slik det blir dersom ingen kandidater får stor nok oppslutning i den første valgrunden 7. oktober.

Bolsonaro ble i september knivstukket under et valgmøte nord for Rio de Janeiro og har måttet overlate valgkampen til sine sønner, som også er politikere i høyrepartiet. Bolsonaro har fått kritikk for det som omtales som rasistiske, kvinnefiendtlige og homofobiske utbrudd. Han har også uttalt at han ikke tror på menneskeskapte klimaendringer.

Bak de to favorittene ligger sentrumvenstre-kandidaten Ciro Gomes på 11 prosent, konservative Geraldo Alckmin på 8 prosent og miljøpartileder Marina Silva på 5 prosent.

Meningsmålingen ble besvart av 2.506 personer 22. og 23. september.