Meny

Tenåring overlevde 49 dager på sjøen

VIDEO: Her reddes tenåringen etter 49 dager alene på havet.
En indonesisk tenåring overlevde 49 dager på sjøen etter å ha drukket sjøvann og spist fisk.

I midten juli var Aldi Novel Adilang 125 kilometer fra den indonesiske kysten på en flytende fiskehytte. 19-åringens jobb er å tenne lysene på den flytende hytta. Hensikten til lysene er å tiltrekke seg fisk.

Men sterk vind førte til at den flytende fiskehytten drev flere tusen kilometer avgårde, skriver The Jakarta Post.

Det var verken årer eller motor på den flytende fiskehytta.

19-åringen skal ha fanget fisk, og tilberedte denne ved hjelp av å brenne noe av treverket på hytta. I tillegg drakk Adilang sjøvann.

– Ingen så ham

Aldi Novel Adilang er gjenforent med familien etter den dramatiske ferden. Foto: AFP

– Han sa at han hadde vært redd og gråt ofte mens han fløt av gårde, forteller Fajar Firdaus, en indonesisk diplomat, til The Jakarta Post.

 – Hver gang han så et stort skip, var han håpefull, men mer enn ti skip hadde seilt forbi ham. Ingen av dem stoppet eller så ham, forteller diplomaten videre.

Den 31. august seilte et større fartøy forbi Adilang, som prøvde å få kontakt. Da fartøyet ikke så ham, sendte han et nødsignal. Fartøyets kaptein fanget heldigvis opp signalet, og skjønte at noen trengte hjelp. Kapteinen snudde fartøyet, men grunnet høye bølger klarte ikke fartøyet å komme nær tenåringen.

Dermed kastet mannskapet ut et tau i havet, og tenåringen la på svøm. Han nådde frem til tauet til tross de for de høye bølgene, og ble plukket opp av det panamanske fartøyet i nærheten av Guam, etter 49 dager på sjøen.

Fartøyet som var på vei til Japan, tok med seg 19-åringen på turen. Adilang kom til Japan den 6. september, og to dager senere fløy han tilbake til Indonesia, hvor han ble gjenforent med sin familie.

Populært