Meny

155 personer har mistet livet på Filippinene etter Mangkhut

Redningsmannskaper på Filippinene jobber seg gjennom tykk skredmasse i forsøket på å finne overlevende. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Supertyfonen Mangkhut har kostet minst 155 mennesker livet på Filippinene. Over 70 andre er savnet, ifølge redningsmyndigheter.

Minst 45 av de omkomne er fra landsbyen Tinaan i Cebu-provinsen, der et stort skred fant sted torsdag. Flere titalls beboere er fortsatt savnet og redningsmannskaper graver gjennom tykk jord i leteaksjonen.

– Vi har tro på at det finnes overlevende og derfor har vi ikke tenkt å gi oss. sier Baltz Tribunalo, som leder de lokale redningsmyndighetene.

Redningsmannskaper forsøker også å verifisere påstander om at pårørende har fått tekstmeldinger fra mennesker som ligger begravd under skredmassene, ifølge Tribunalo.

I den nordlige Benguet-provinsen fortsetter leteaksjonene etter 39 savnede personer som kan ha blitt tatt av et jordskred.

Ordfører Victorio Palangdan i Igoton, en av byene som er hardest rammet av skred utløst av Mangkhut, opplyser at uidentifiserte lik begraves i massegraver.

– Hvis likene ikke kan identifiseres, sender vi dem til et rettsmedisinsk team for vurdering av midlertidig gravsted. Hvis likene senere lar seg identifisere, kan vi grave dem opp igjen, sier han.

Supertyfonen Mangkhut er det kraftigste tropiske uværet noe sted i verden så langt i år. Tyfonen passerte Filippinenes nordlige deler forrige lørdag.

(©NTB)

Populært