Kinesisk hospitalskip i Venezuela

Det kinesiske hospitalskipet Fredens ark ved kai i Venezuela. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Det kinesiske hospitalskipet Fredens ark ved kai i Venezuela. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et hospitalskip tilhørende den kinesiske marinen har lagt til kai i Venezuela for å tilby helsetjenester til venezuelanere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Vladimir Padriño var på plass i havnebyen La Guaira for å ønske skipet, som er på en runde til elleve nasjoner, velkommen.

– Slik er det man driver diplomati her i verden, med konkrete samarbeidshandlinger, og ikke ved å oppildne dem som vil ha krig, sa han.

Skipet Fredens ark kom til Venezuela kort tid etter at USA kunngjorde at et amerikansk hospitalskip skal til Colombia for å tilby gratis helsetjenester til tusener av venezuelanske flyktninger som har flyktet fra sitt hjemland på grunn av mangel på mat. medisiner og arbeid.

Forsvarsminister Jim Mattis kalte det amerikanske hospitalskipet en humanitær gest for å håndtere Venezuelas president Nicolas Maduros vanstyre. FN mener at 2,3 millioner venezuelanere er på flukt fra det kriserammede landet.

Men i Venezuela ser myndighetene på det amerikanske skipet som en trussel og et ledd i det de mener er amerikanske planer om militær intervensjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisene til Fredens ark rundt om i verden er blitt et symbol på Kinas internasjonale innsats og ambisjoner om å utvide sin militære innflytelse.

Skipet, som har 300 senger, åtte operasjonssaler og et helikopter, har besøkt 40 land siden 2008, og det er tredje gang det er på rundreise i Latin-Amerika, selv om det aldri før har vært i Venezuela.

Slike goodwill-reiser med hospitalskip har vært et viktig ledd i USAs diplomati i Latin-Amerika i flere tiår.