Politiet forbyr demonstrasjon til støtte for skogvernere i Tyskland

Politiet observerer demonstranter som prøver å forsvare en skog ved Aachen mot kullgruvedrift. Foto: Arnulf Stoffel /dpa via AP / NTB scanpix
Politiet observerer demonstranter som prøver å forsvare en skog ved Aachen mot kullgruvedrift. Foto: Arnulf Stoffel /dpa via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi gir ikke tillatelse til en demonstrasjon til støtte for aktivister som forsøker å forsvare et skogsområde ved Aachen mot gruvedrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen skulle ha funnet sted søndag, og arrangørene ventet at 5.000 mennesker skulle delta.

Retten var enig med politiet i å forby demonstrasjonen. Politiet fryktet at noen av demonstrantene skulle bryte ut og slutte seg til aktivistene som politiet forsøker å fjerne.

Aktivistgruppa «Hambi bleibt» (Hambi blir) har i seks år protestert mot planer om å hogge deler av Hambach-skogen for at kraftselskapet RWE kunne starte kullgruvedrift.

I løpet av de seks årene de har okkupert deler av skogen, har demonstrantene bygd svære trehus høyt oppe i trærne, som det er vanskelig for politiet å rydde for folk.

Politiet gikk til aksjon for noen uker siden for å rydde skogen for demonstranter slik at RWEs hogging av skogen kunne starte.