3.000 demonstrerte mot upopulær pensjonsreform i Moskva

En demonstrant med en pappeske med bilde av president Vladimir Putin under en markering mot pensjonsreformen i Russland. Bildet er tatt i St. Petersburg forrige helg. Lørdag demonstrerte 3.000 i Moskva i protest mot reformen. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix.
En demonstrant med en pappeske med bilde av president Vladimir Putin under en markering mot pensjonsreformen i Russland. Bildet er tatt i St. Petersburg forrige helg. Lørdag demonstrerte 3.000 i Moskva i protest mot reformen. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix. Foto: Dmitri Lovetsky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 3.000 personer demonstrerte lørdag i Moskva mot president Vladimir Putins upopulære pensjonsreform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget om å heve pensjonsalderen til 60 år for kvinner og 65 år for menn har ført til en rekke demonstrasjoner, og Putins popularitet er synkende.

Demonstrantene marsjerte lørdag gjennom en hovedgate i sentrum av den russiske hovedstaden med plakater med bilder av russiske toppolitikere, blant dem statsminister Dmitrij Medvedev, og påskrift som «folkets fiender».

Innenriksdepartementet oppgir tallet på deltakere til rundt 3.000, et anslag som bekreftes av AFPs journalister på stedet.

Tidligere i måneden ble flere hundre pågrepet i landsomfattende demonstrasjoner mot reformene. Demonstrasjonene ble støttet av opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, som for tiden er fengslet.

Lørdagens demonstrasjon ble organisert av kommunistpartiet og var godkjent av russiske myndigheter.