Neste uke kommer dommen mot Bill Cosby

Bill Cosby møter mandag i retten for å motta sin dom etter at han i april ble kjent skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep mot Andrea Constand i 2004. Her sammen med konen Camille. Foto: Matt Slocum / AP / NTB scanpix
Bill Cosby møter mandag i retten for å motta sin dom etter at han i april ble kjent skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep mot Andrea Constand i 2004. Her sammen med konen Camille. Foto: Matt Slocum / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste uke er det straffutmåling i saken etter at Bill Cosby ble funnet skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er satt av to dager til straffutmålingen som starter mandag, etter at Cosby i april ble funnet skyldig i å ha dopet ned og forgrepet seg på Andrea Constand.

Cosby risikerer 30 års fengsel, ti år for hvert av lovbruddene, samtidig åpner loven også for husarrest eller prøvetid. Dommer Steven O'Neill vil måtte veie forbrytelsenes voldelige karakter opp mot 81-åringens alder og helse.

Cosby, som har vært i husarrest siden han ble kjent skyldig, nekter for å ha gjort noe galt. Forsvarerne hans mener han er utsatt for en heksejakt og har varslet at de kommer til å anke dommen.

Også rundt 60 andre kvinner anklaget Cosby for overgrep, men de aller fleste sakene er foreldet. Han var derfor kun tiltalt for overgrepet mot Constand da han møtte i retten i april.