EU-ledere melder om stillstand i brexit-forhandlingene

Storbritannias statsminister Theresa May holdt appell for EU-lederne onsdag. På vei inn til møterommet sa hun til pressen at Storbritannia vil forlate EU som planlagt 29. mars neste år. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May holdt appell for EU-lederne onsdag. På vei inn til møterommet sa hun til pressen at Storbritannia vil forlate EU som planlagt 29. mars neste år. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-lederne fortsetter brexit-diskusjonen torsdag etter at de dagen før måtte gå tomhendt fra den første delen av det uformelle toppmøte i Salzburg i Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På dette tidspunktet står det helt stille. Det er ingen fremgang, sa Litauens president Dalia Grybauskaite til Reuters etter EU-ledernes fellesmiddag onsdag.

Under toppmøtet holdt Storbritannias statsminister Theresa May en appell til lederne om britenes exit, hvor hun ba dem om å droppe de «uakseptable» kravene som hun mener kan rive Storbritannia fra hverandre. Samtidig oppfordret hun lederne til å forholde seg høflig til de britiske forslagene, som hun mener er den eneste troverdige planen som det er mulig å forhandle om.

EU-lederne kom heller ingen vei i spørsmålet om den irske grensen, ifølge Slovakias statsminister Peter Pellegrini.

May skal ikke delta når de 27 EU-landene fortsetter toppmøtet torsdag.

EU-president Donald Tusk har lagt opp til at landene blant annet skal diskutere et ekstra toppmøte i november for å lande skilsmisseavtalen med Storbritannia.