Trump delte ut mat til orkanofre

President Donald Trump og North Carolinas guvernør Roy Cooper (t.v.) delte ut mat til ofre for ekstremværet Florence i New Bern i North Carolina. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump og North Carolinas guvernør Roy Cooper (t.v.) delte ut mat til ofre for ekstremværet Florence i New Bern i North Carolina. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump har besøkt ofre for ekstremværet Florence i North Carolina. Der delte han ut mat og oppmuntrende ord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump reiste onsdag til den orkanrammede delstaten for med egne øyne å se ødeleggelsene ekstremværet førte med seg og bidra litt i hjelpearbeidet.

Trump kom blant annet til en baptistkirke i byen New Bern der han stilte opp sammen med de andre frivillige og delte ut mat til trengende. Han tok seg også tid til å snakke med noen av dem som kom for å få hjelp.

Trump benyttet videre anledningen til å hylle de mange frivillige som deltar i arbeidet med å dele ut mat og rydde opp etter Florences herjinger.

Les også: – Enorm katastrofe for delstaten vår

37 mennesker er så langt bekreftet omkommet i ekstremværet, som brakte med seg enorme nedbørsmengder, med flom og oversvømmelser som resultat.

Men da North Carolinas guvernør, demokraten Roy Cooper, ba Trump om økonomisk bistand til opprydningsarbeidet, svarte presidenten noe ullent: «Jeg kommer».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen før han dro til North Carolina, hyllet presidenten seg selv og myndighetene for å gjøre en god jobb.

– Nå sier alle for en fantastisk jobb vi gjør med orkanen Florence, og de har 100 prosent rett. Men ikke la dere lure, før eller siden i nær framtid kommer Demokratene til å klage over at FEMA, militæret og de som først rykker ut, som alle er utrolige, er en tragedie og ikke gjør en god nok jobb, skrev Trump på Twitter.

FEMA er den amerikanske føderale krisemyndigheten.

Les også: Florence nedgradert til tropisk storm