Fransk kjendisblad tapte ankesak om toppløsbilder av hertuginne Kate

Det franske kjendisbladet Closer må ut med nesten 1 million kroner i erstatning til Storbritannias hertuginne Kate etter at bladet i 2012 trykket paparazzibilder av henne toppløs. Foto: AP / NTB scanpix
Det franske kjendisbladet Closer må ut med nesten 1 million kroner i erstatning til Storbritannias hertuginne Kate etter at bladet i 2012 trykket paparazzibilder av henne toppløs. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det franske ukebladet Closer har tapt ankesaken om bruk av paparazzibilder av en toppløs hertuginne Kate og må ut med 100.000 euro i erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ankedomstol i Versailles besluttet onsdag å opprettholde kjennelsen fra en lavere domstol, der ukebladet ble dømt til å betale 100.000 euro, tilsvarende mer enn 950.000 kroner.

I tillegg ble Closers sjefredaktør og ukebladets eier dømt til å betale 45.000 euro, tilsvarende 428.000 kroner, i bot hver.

Closer anket fjorårets kjennelse, men anken ble altså avvist.

Paparazzi-bildene av hertuginne Kate som soler seg toppløs ved et basseng inne på en privat eiendom, ble tatt da hun og prins William ferierte i Sør-Frankrike i september 2012.

Les også: Hertuginne Kate: Krever 14 millioner kroner for toppløsbilder

Den britiske kongefamilien reagerte svært sterkt på bildene, og mange aviser og blader har takket nei til å kjøpe dem.

Closer var det første mediet som valgte å trykke bildene. Senere ble bildene også publisert i italienske Chi og i irske Daily Star.

Hertuginne Kate og prins William anmeldte fotografen og publikasjonene som trykket bildene, for å ha invadert deres privatliv.

Les også: Kongen til topps i ny undersøkelse