Eksperter: Kan ta opptil ti år gjenoppbygge Brasils nasjonalmuseum

Brasils nasjonalmuseum i Rio de Janeiro ble totalskadd i brannen i starten av september. Eksperter mener det kan ta opptil ti år bygge det opp igjen. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix
Brasils nasjonalmuseum i Rio de Janeiro ble totalskadd i brannen i starten av september. Eksperter mener det kan ta opptil ti år bygge det opp igjen. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eksperter mener det kan ta opptil ti år å gjenoppbygge Brasils nasjonalmuseum i Rio de Janeiro etter at det ble totalskadd i brann 2. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det baserer ekspertene i UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur, på lignende branner i andre land.

Ifølge Jose Luiz Pedersoli vil det kunne ta måneder, kanskje til og med år bare å gjennomføre redningsarbeidet og graving. Der etter regner han med at opprydding, bevaring, dokumentering og stabilisering vil ta ytterligere år. Han anslår at det vil ta opptil ti år å opprette kun deler av museet, som ifølge landets president Michel Temer mistet 200 år med arbeid i brannen.

Pedersoli jobber for Senter for vitenskapelige studier om beskyttelse og restaurering av kultureiendom.

Myndighetene i Brasil har lovet å gjenoppbygge museet i Rio de Janeiro. Andre land som Tyskland, Italia, Frankrike, Canada og USA har tilbudt seg å bistå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden