74 personer bekreftet omkommet på Filippinene etter Mangkhut

En redningshund søker etter savnede som ble tatt av skred da supertyfonen Mangkhut rammet de nordlige provinsene på Filippinene. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
En redningshund søker etter savnede som ble tatt av skred da supertyfonen Mangkhut rammet de nordlige provinsene på Filippinene. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Supertyfonen Mangkhut har kostet 74 mennesker livet på Filippinene. 55 personer er fortsatt savnet, og fryktes omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at dødsfallene etter supertyfonen hovedsakelig skyldes jordskred i nordlige provinser.

De fleste omkomne, rundt 60 personer, mistet livet i den nordlige Corillera-regionen. Her begravet et jordskred en bygning ved en gruve i byen Itogon. Hundrevis av politifolk, soldater, redningsmannskaper og frivillige har hjulpet til med å søke etter savnede på stedet.

– Vi har ikke mistet håpet om at vi fortsatt kan finne noen i live. Mirakler kan fortsatt skje, sier politiets talsperson, Benigno Durana.

Ifølge politiet er fortsatt 52 personer savnet i den nordlige delen av landet.

Supertyfonen Mangkhut er det kraftigste tropiske uværet noe sted i verden så langt i år. Tyfonen passerte Filippinenes nordlige deler lørdag og traff søndag kysten sør i Kina.