Minst 32 døde som følge av uværet Florence

Biler er under vann i byen Fayetteville i North Carolina etter at uværet Florence har forårsaket store flommer i delstaten. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB scanpix
Biler er under vann i byen Fayetteville i North Carolina etter at uværet Florence har forårsaket store flommer i delstaten. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 32 personer mistet livet som følge av uværet Florence i USA, ifølge lokale myndigheter. 25 av de omkomne døde i North Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Florence passerer Carolina-delstatene, fortsetter både flommen og dødstallet å stige. Mandag kveld oppjusterte lokale myndigheter antallet omkomne til 32.

– Dette er en enorm katastrofe for staten vår, sier delstatsguvernør Roy Cooper til CNN mandag.

Uværet har ført med seg mye regn, og gater er helt oversvømte. Samtidig ventes det ytterligere 5 til 12 centimeter med nedbør, ifølge CNNs meteorolog Michael Guy.

De katastrofale og historiske elveflommene vil fortsette i flere dager over deler av North og South Carolina, melder det nasjonale værsenteret NOAA på Facebook.

I kystbyen Wilmington i North Carolina er 120.000 innbyggere isolert fordi veiene er oversvømte, og redningsarbeidere jobber med å bringe dem vann og mat – samtidig som de prøver å redde folk ut av byen.

Bakgrunn: Trump erklærer katastrofetilstand: – Må Gud være med dem