Kavanaugh skal forklare seg for Senatet mandag

USAs president Donald Trump åpner for en «liten utsettelse» av avstemmingen etter at hans kandidat Brett Kavanaugh (bildet) ble anklaget for overgrep. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump åpner for en «liten utsettelse» av avstemmingen etter at hans kandidat Brett Kavanaugh (bildet) ble anklaget for overgrep. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senatets justiskomité holder høring av Donald Trumps kandidat til ny høyesterettsdommer Brett Kavanaugh mandag, etter at han har blitt anklaget for overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten åpnet mandag kveld for en potensiell «liten utsettelse» av den planlagte avstemningen om ny høyesterettsdommer.

– Hvis det krever en liten utsettelse, så blir det en liten utsettelse, sa USAs president til reportere utenfor Det hvite hus mandag, ifølge NBC News.

Trump har nominert Kavanaugh til å fylle det ledige dommersetet i høyesterett. Med republikansk flertall i Senatet var nominasjonen ventet å gå gjennom i justiskomiteen kommende torsdag.

Men etter at universitetsprofessor Christine Blasey Ford søndag sto fram i Washington Post og hevdet at Kavanaugh forgrep seg på henne på 1980-tallet, ønsker flere senatorer å utsette avstemningen inntil Ford har forklart seg.

Under mandagens offentlige høring skal begge parter forklare seg.

Kavanaugh besøkte Det hvite hus mandag, men Trump sier at han ikke møtte kandidaten sin. Trump avviste spørsmål fra reportere om Kavanaugh hadde tilbudt å trekke seg som «latterlig», samtidig som han beskrev dommeren som «en av de store intellektene og et av de flotteste menneskene», skriver NBC News.