Sju døde og fem i koma etter narkobruk på musikkfestival i Vietnam

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju personer er døde og fem ligger i koma etter å ha brukt narkotika under en musikkfestival i Vietnams hovedstad Hanoi søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både de døde og komapasientene har testet positivt for narkotika, opplyste underdirektør Nguyen Van Vien i Hanoi-politiet mandag.

– Politiet forsøker nå å finne ut hva slags narkotika det dreier seg om, la han til.

Alle ofrene er vietnamesere. De døde var i 20-årene. De fem som ligger i koma er mellom 18 og 30 år gamle og behandles nå ved akuttavdelinger ved to sykehus i hovedstaden.

«Trip To The Moon»-festivalen ble arrangert av Vietnam Electronic Weekend i den velstående bydelen West Lake, kjent for sitt natteliv. Festivalen var den tredje av sitt slag i landet og den største til nå, ifølge statlige medier.

– Gårsdagens hendelse var svært smertefull. Det var et stort tap, sier Tran Xuan Ha, som er nestleder for byregjeringens propagandadepartement.

Politiet forsøker nå å finne ut hvem som fraktet stoffet inn på festivalområdet, og varsler forbud mot denne typen arrangementer i hovedstaden i framtiden, avhengig av etterforskningens utfall.

Billettene kostet mellom 170 og 1.100 kroner. Elektronisk dansemusikk (EDM) er mer utbredt i den mer åpne og moderne Ho Chi Minh-byen sør i landet, men har blitt mer populær også i den konservative hovedstaden.